Uncategorized @me

Home/Uncategorized @me

Zetagradnja u akciji pošumljavanja

1474608_685373284837023_798248694_nDruga faza pošumljavanja brda Gorica nastavljena je zasađivanjem 1.000 sadnica alepskog bora, hrasta medunca, košćele, jasena i čempresa, koje je poklonila kompanija “Zetagradnja”.

Brojni volonteri iz Fondacije “Naša Podgorica”, koja je organizovala pošumljavanje, učenici, studenti, zaposleni u “Zetagradnji”i “Zelenilu” i građani, sadili su drveće na vrhu brda Gorica.

U akciji je učestovao i učenik Trgovinske škole “Sergije Stanić” Stefan Kandić, koji je kazao da je sa drugovima iz škole došao da pokaže da su odgovorni prema prirodi, iako su mladi.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

“Provodim dosta vremena na Gorici. Od sada svaki put kada dođem, mogu da se pohvalim da se ovdje nalazi drvo koje sam ja posadio”, kazao je Kandić.

Predsjednica fondacije “Naša Podgorica” Maja Vukčević je istakla da hiljadu sadnica nije toliko teško zasaditi, s obzirom da u akciji učestvuje veliki broj volontera.

“Ovo je građanska akcija, pa smo uputili poziv građanima Podgorice koji smatraju da treba da daju svoj doprinos revitalizaciji i očuvanju Gorice. Poziv je upućen i osnovnim školama, studentima, nevladinim organizacijama… Za pošumljavanje smo dobili odobrenje “Zelenila””, kazala je Vukčević.

Ističući da su i prošle godine zasadili 1.800 sadnica uz pomoć Vojske Crne Gore, Vukčević je dodala da su veoma zahvalni pukovniku Perčinoviću i majoru Saši Jovanoviću, koji su im obezbijedili alat za sadnju.

Ona je istakla da i na proljeće planiraju nastavak reavitalizacije Gorice, kada bi trebalo da uz pomoć drugih firmi završe planirani projekat ozelenjavanja brda.

S obzirom da je park šuma “Gorica” tretirana kao potencijalni objekat zaštite prirode, iz Fondacije je ranije saopšteno da je neophodno revitalizovati devastirane lokalitete kako bi Gorica nastavila da bude oaza za sve one koji imaju poseban osjećaj za prostor i prirodu.

Izvršni direktor kompanije “Zetagradnja” Željko Vučeković je kazao da je svima dobro poznat značaj Gorice za građane Podgorice, koja predstavlja pluća grada.

“Svi znamo što je Gorica doživjela svih ovih godina od požara do ostalih stvari…Uvijek se odazovemo kada su ovakve akcije u pitanju. Lijepo je vidjeti da se okupila mladost grada, da svi učestvuju u sadnji novih površina koje će u budućnosti biti šuma i davati kiseonik”, kazao je Vučeković.

Zapitajmo se kako se odnosimo prema Gorici

Vučeković je istakao da akcija pošumljavanja treba da bude samo povod da se “svi zapitamo kakav je naš odnos prema Gorici, a posebno gradskih otaca i lokalne samouprave”, koja bi od Gorice trebalo da napravi mjesto koje će u budućnosti služiti za okupljanje svih građana Podogrice.

“Treba uložiti u sportske terene i vjerovatno otvoriti neki ugostiteljski objekat. Nije dovoljan samo ovaj jedan teren… Treba dati značaj Gorici…Ovu poziciju što Podgrica ima kada je ovo prelijepo brdo u pitanju malo koji grad u regiji ima, da se nalazi u centru grada, gdje svako može šetnjom doći do vrha brda i provesti lijepe trenutke u rekreaciji ili druženju”, kazao je Vučeković.

Izvor: Vijesti.me

Film – Zetagradnja

Podgorica, 01.07.2012. – Završen je kratki promotivni film o kompaniji “Zetagradnja” autora Dragana Božovića. Film je sniman krajem juna 2012. na više lokacija u Podgorici i Baru. Možete ga pogledati na našem portalu ili našem Youtube kanalu. (more…)

Najbolji izlozbeni nastup – FREI 2012.

Budva, 25.04.2012. – Na prijedlog Programskog odbora, Organizacioni odbor Festivala nekretnina i investicija FREI 2012, na sjednici održanoj 25. aprila 2012-e u Budvi, donio je sljedeću:

ODLUKU

1.1: Za najbolji Izložbeni nastup na FREI 2012 dodjeljuje se Priznanje – kompaniji „Zetagradnja“, iz Podgorice.

(more…)

Zetagradnja – FIDIC obuka

potpisivanje-ugovoraPodgorica 25.03.2012 – U saradnji sa MACE-om i ACEM-om obavljena je obuka radnika Zetagradnje u vezi sa FIDIC ugovorima, nakon čega je svaki zaposleni dobio sertifikat. (more…)

Go to Top