Blok 6 2018-02-07T11:23:42+00:00

Project Description

  • GODINA IZGRADNJE: 2013.
  • BRUTO POVRŠINA: 23.000 m2
  • PROJEKTANT: Projektni biro Zetagradnje
  • TIP OBJEKTA: STAMBENO-POSLOVNI

RJEŠENJE OBJEKTA

Objekat je savremeno arhitektonsko rješenje sa orjentacijom jug-sjever i istok-zapad.
Spratnost objekta je P+10 sa dvoetažnom podzemnom garažom i poslovnim mini-centrom ispred objekta. Osnovna namjena prizemlja je poslovanje, a suterena garažiranje. Na spratovima su predviđene stambene jedinice. Vertikalne komunikacije su ostvarene sa po jednim stepeništem i dva lifta po ulazu.

LOKACIJA

 Lokacija objekta je iza Ruskih kula, na parceli UP br. 2, DUP“Blok VI – ZONA 6“  u Podgorici.

Konstrukciju objekta čine:

– armiranobetonski temelji
– armiranobetonski zidovi d=20cm i d= 25 cm
– međuspratne tavanice- AB ploče ”OMNIA” d=18cm sa armiranobetonskim horizontalnim gredama

Ostala građa objekta su:

– terase i stepenište – monolitne AB ploče.
– zidovi spratova zidaju se termo blokom; obodni d=16cm i unutrašnji d=16cm u produženom malteru i ukrućeni armiranobetonskim horizontalnim serklažima.
– spoljna obrada zgrade je demit fasada sa silikonskim sitnozrnim zaribanim fasadnim premazom u boji.
– pregradni zidovi se zidaju šupljom opekom d=9 cm sa urađenim armiranobetonskim serklažima za bočno ukrućenje u nivou nadvratnika.
– krovnu konstrukciju iznad tavanske AB ploče čine čelični profili preko kojih su termoizolacioni poliuretanski sendvič paneli italijanskog proizvođača “Isolpack”, s.r.l ili sl.

-Elektroinstalacije se izvode uz poštovanje svih standarda kako za ugrađeni materijal tako i za rad. Svi kablovi predviđeni za ugradnju kao i drugi potreban materijal za grubu instalaciju su od inostranih proizvođača sa potrebnim atestima. Fine instalacije su uvozne, proizvođač “Tem čatež” iz Slovenije ili ’’Ave Italija’’. Raspored i broj priključnica i prekidača zadovoljava potrebe savremeno organizovanog stambenog prostora (dovoljan broj priključnica na mjestima predviđenim za radni prostor, za TV i audio opremu i sl.).

-Vodovodne i kanalizacione instalacije se rade uz poštovanje svih standarda kako za ugrađeni materijal tako i za rad. Vodovodne vertikale-hidrantske vertikale su od pocinčanih cijevi, dok se razvod u stambenim jedinicama radi od polipropilen (PP) cijevi. Svaka stambena jedinica ima svoj vodomjer. Kanalizacione instalacije se rade od tvrdih PVC cijevi i fazonskih komad proizvođača “Alpro-Att” ili sl.

– Razvod telefonskih instalacija se izvodi optičkim kablom. Iz zajedničkog ormarića u prizemlju objekta pa do optičkih kutija koji se nalaze u dnevnim boravcima stambenih jedinica postavlja se po jedan optički kabal za svaku stambenu jedinicu posebno.
U svim sobama stambenih jedinica ugrađuje se po jedna ili dvije RJ-45 utičnice koje se završavaju u dnevnom boravku gdje se predviđa koncentracija slabe struje. Obaveza stanara je da prilikom sklapanja ugovora sa Crnogorskim Telekomom nabave modem sa kojeg se priključuju na optiku. Zajednički ormarić se priključuje na gradsku mrežu.

-Antenske instalacije-sva potrebna kablaža TV instalacija se razvodi od razvodnih ormara u ulazima do stambenih jedinica, kao i razvodnih ormara do krova gdje se ugrađuje TV antena što je obaveza skupštine etažnih vlasnika. Konfigurisanje opreme u razvodnom ormaru, kao i postavljanje antena, skupština etažnih vlasnika dogovara sa odabranim provajderom kablovske televizije.
TV priključak se dovodi do dnevne sobe, kao i do svake spavaće sobe.

Sa postavljenim zemaljskim antenama što je obaveza investitora, pokriveni su svi kanali državnih i privatnih televizija koje emituju program na području grada.

-Interfonske instalacije se razvode do svake stambene jedinice i omogućavaju elektronsko komandovanje bravom glavnih ulaznih vrata zgrade. Svaka stambena jedinica preko TV sistema ima video nadzor glavnih ulaznih vrata zgrade.

-U komunikacijskoj vertikali su predvđeni i liftovi njemačkog proizvođača ”Schindler” . Liftovi su električni, nosivosti 675 kg ili 9 osoba. Upravljanje liftom je mikroprocesorsko, simpleks, sabirno u smjeru na dolje, u slučaju dojave požara lift se automatski dovozi u evakuacionu stanicu (prizemlje) i isključuje iz rada sa otvorenim vratima. U slučaju nestanka napajanja sa mreže (3×400/230V, 50Hz) lift se pomoću sopstvenih baterija dovozi u najbližu stanicu (sprat) i otvara vrata.
Ventiliranje prostorija koje nemaju prirodno ventiliranje je sa nezavisnim PVC ventilacionom kanalima proizvođača „First Corporation“ iz Italije, sa ugrađenim ventilacionim rešetkama, a u kupatilima i WC-ima instalirani su ventilatori za prinudno ventiliranje.
Pod zajedničkog stepeništa oblaže se poliranim granitom na cementnom estrihu.
Pod terasa se radi u keramici na cementnom estrihu sa prethodno odrađenom hidroizolacijom “Aquamat Elastic” proizvođača “Isomat”-Grčka. Keramika je I klase, uvoz iz EU, proizvođača ”Ströher“ iz Njemačke ili sl. iz Italije)

Pod u kuhinji, ostavi i hodniku se postavlja na cementnoj košuljici, a u kupatilu i WC-u na cementnom estrihu sa prethodno urađenom hidroizolacijom „Isomat SL 17“, proizvođača „Isomat” iz Grčke. Keramika u hodniku i kuhinji je I klase, uvoz iz EU, od renomiranih proizvođača iz Španije ili Italije.

Pod u dnevnoj sobi je od hrastovog parketa N – klase, kao i pod u trpezariji, spavaćoj sobi i predsoblju, na ljepilu, na prethodno urađenoj plivajućoj podlozi (cementna košuljica armirana fibrilizovanim vlaknima). Dimenzije parketa su 300/350×50/60mm. Parket se lakira uvoznim bezbojnim poliuretanskim dvokomponentnim lakom.

U svim prostorijama predviđena je izrada podne zvučne izolacije tipa “Termo-silent” sa dodatkom za samogasivost slovenačkog proizvođača “IZOTHERM”.

Unutrašnja obrada zidova i plafona u spavaćoj sobi, dnevnom boravku, hodniku i ostavi je malterisanje cementno-krečnim produžnim malterom, uz prethodno postavljanje pocinčanih metalnih vođica (pravih i ugaonih) proizvođača “Knauf” i gletovanje sa glet masom i bojenje kvalitetnim poludisperzivnim bojama. Zidovi u hodniku i sobi su blago tonirani dok su plafoni bijele boji.

Zidovi kuhinje na visini do 1.5 m se oblažu uvoznim keramičkim pločicama I klase, od renomiranih proizvođača iz Španije ili Italije.
U kupatilu i WC-u zid od poda do plafona se oblaže takođe uvoznom keramikom , proizvođača „Pavigres“-Portugalija ili sl.

U kupatilu, na zidovima oko kade radi se hidroizolacijom „Isomat SL 17“, grčkog proizvođača “Isomat” iz Grčke.

Zidovi u kuhinji na visini iznad 1.5 m se malterišu cementno-krečnim malterom, gletuju i boje poludisperzivnim bojama .

Unutrašnja stolarija je vrhunskog kvaliteta, proizvođača „ENTERO“, ”ĐUĐA GIUGIA” iz Srbije ili ”GORASTIL” iz Podgorice. Krilo vrata se radi od masivne podkonstrukcije sa ispunom od šupljeg akustičnog jezgra-cijevasta ispuna, obostrano obložena medijapanom debljine 6 mm. Krilo vrata se oblaže prirodnim furnirom. Okov vrata se sastojii od dvije brodske šarke-inox, AGB brave i kvake inox mat i odbojnikom. Štok i pervajz se radi od medijapana, furniran prirodnim furnirom. Vrata, štok i pervajz se završno obrađuju poliuretanom od 40 do 60 % sjaja.
Vrata dnevne sobe i degažmana, su ostakljena peskarenim staklom.

Ulazna stanska vrata su sigurnosna, proizvođača po izboru Investitora.

Vanjski otvori su PVC stolarija (petokomorni profil) proizvođača profila „Rehau“ Austrija ili sl., ostakljena termopan staklom 4+12+4 mm. Ormarići za roletne su od PVC –a. Lamele roletni su od plastificiranog aluminijuma, punjene poliuretanom.

Sanitarna oprema i galanterija kupatila i WC-a su vrhunskog kvaliteta sa hromiranim sifonima, odlivima i prelivima za kadu.
Sanitarije su I klase, uvoz iz EU, proizvođač „Ideal standard“ iz Italije ili sl.
Kupatilska galanterija je takođe uvoz iz Italije, proizvođača „Geddy“ ili sl.
Sanitarna armatura je proizvođača „Ottone meloda“ iz Italije.
Jednosobni i dvosobnii i trosobni stanovi se opremaju akrilnim kadama
dim. 140/150/160/170 x 70, a garsonjere tuš kadama dimenzija 90×90 cm sa odgovarajućim zastorom u aluminijskom okviru bijele boje, proizvođač „VTG Company“ d.o.o.- Srbija.
U dnevnom boravku svih stanova (garsonjera, jednosoban i dvosoban stan) i u jednoj spavaćoj sobi trosobnih predviđena je ugradnja klima uređaja (split sistem 12 Btu), proizvođač „MIDEA“.

EKSTERIJER

ENTERIJER

PRELISTAJTE PONUDU STANOVA

POSLOVNI PROSTORI

Ponuda i katalozi poslovnih prostora, biće objavljeni uskoro.

Za informacije pozovite 020/610 115.

ParkingGARAŽE

Podzemne garaže je moguće kupiti.

Za više informacija pozovite 020/610 115.