Project Description

  • GODINA IZGRADNJE: 2015
  • BRUTO POVRŠINA: 6.000 m2
  • PROJEKTANT: Arh. Darko Stefanović
  • TIP OBJEKTA: STAMBENO-POSLOVNI

RJEŠENJE OBJEKTA

Objekat je savremeno arhitektonsko rješenje spratnosti Po+P+3-4+Pk sa podzemnom garažom. Osnovna namjena prizemlja je poslovanje. Na spratovima su predviđene stambene jedinice. Vertikalne komunikacije su ostvarene sa po jednim  stepeništem i liftom po ulazu.

LOKACIJA

  Lokacija objekta je u Ulici Oktobarske revolucijena parceli UP504, DUPDrač – Putnički terminal“  u Podgorici

Konstrukciju objekta čine:

– armiranobetonski temelji
– armiranobetonski zidovi d=20cm i d= 25 cm
– međuspratne tavanice- AB ploče ”OMNIA” d=19cm sa armiranobetonskim horizontalnim gredama

Ostala građa objekta su:

– terase i stepenište – monolitne AB ploče.
– zidovi spratova zidaju se termo blokom; obodni d=20cm i unutrašnji d=20cm u produžnom malteru i ukrućeni armiranobetonskim horizontalnim i vertikalnim serklažima.
– spoljna obrada zgrade je demit fasada sa silikonskim sitnozrnim zaribanim fasadnim premazom u boji.
– pregradni zidovi se zidaju šupljom opekom d=9 cm sa urađenim armiranobetonskim serklažima za bočno ukrućenje u nivou nadvratnika.
– krovnu konstrukciju iznad tavanske AB ploče čine čelični profili preko kojih su termoizolacioni poliuretanski sendvič paneli italijanskog proizvođača “Isolpack”, s.r.l ili sl.

-Elektroinstalacije se izvode uz poštovanje svih standarda kako za ugrađeni materijal tako i za rad. Svi kablovi predviđeni za ugradnju kao i drugi potreban materijal za grubu instalaciju su od inostranih proizvođača sa potrebnim atestima. Fine instalacije su uvozne, proizvođač “Tem čatež” iz Slovenije. Raspored i broj priključnica i prekidača zadovoljava potrebe savremeno organizovanog stambenog prostora (dovoljan broj priključnica na mjestima predviđenim za radni prostor, za TV i audio opremu i sl.).

-Vodovodne i kanalizacione instalacije se rade uz poštovanje svih standarda kako za ugrađeni materijal tako i za rad. Vodovodne vertikale-hidrantske vertikale su od pocinčanih cijevi, dok se razvod u stambenim jedinicama radi od polipropilen (PP) cijevi. Svaka stambena jedinica ima svoj vodomjer. Kanalizacione instalacije se rade od tvrdih PVC cijevi i fazonskih komad proizvođača “Alpro-Att” ili sl.

– Razvod telefonskih instalacija se izvodi optičkim kablom. Iz zajedničkog ormarića u prizemlju objekta pa do optičkih kutija koji se nalaze u dnevnim boravcima stambenih jedinica postavlja se po jedan optički kabal za svaku stambenu jedinicu posebno.
U svim sobama stambenih jedinica ugrađuje se po jedna ili dvije RJ-45 utičnice koje se završavaju u dnevnom boravku gdje se predviđa koncentracija slabe struje. Obaveza stanara je da prilikom sklapanja ugovora sa Operaterom nabave modem sa kojeg se priključuju na optiku. Zajednički ormarić se priključuje na gradsku mrežu.

-Antenske instalacije-sva potrebna kablaža TV instalacija se razvodi od razvodnih ormara u ulazima do stambenih jedinica, kao i razvodnih ormara do krova gdje se ugrađuje TV antena što je obaveza skupštine etažnih vlasnika. Konfigurisanje opreme u razvodnom ormaru, kao i postavljanje antena, skupština etažnih vlasnika dogovara sa odabranim provajderom kablovske televizije.
TV priključak se dovodi do dnevne sobe, kao i do svake spavaće sobe.

Sa postavljenim zemaljskim antenama što je obaveza investitora, pokriveni su svi kanali državnih i privatnih televizija koje emituju program na području grada.

-Interfonske instalacije se razvode do svake stambene jedinice i omogućavaju elektronsko komandovanje bravom glavnih ulaznih vrata zgrade i vrata u garaži.

-U komunikacijskoj vertikali je predvđen po jedan lift finskog proizvođača “Kone”. Liftovi su električni, nosivosti 680 kg ili 9 osoba. Upravljanje liftom je mikroprocesorsko, simpleks, sabirno u smjeru na dolje. Vrata lifta su automatska teleskopska.
-Ventiliranje prostorija koje nemaju prirodno ventiliranje je sa nezavisnim PVC ventilacionom kanalima proizvođača „First Corporation“ iz Italije, sa ugrađenim ventilacionim rešetkama, a u kupatilima i WC-ima instalirani su ventilatori za prinudno ventiliranje.

Pod zajedničkog stepeništa oblaže se granitnom keramikom na cementnom estrihu.

Pod terasa se radi u keramici na cementnom estrihu sa prethodno odrađenom hidroizolacijom “Aquamat Elastic” proizvođača “Isomat”-Grčka. Keramika je I klase, uvoz iz EU, proizvođača ”Ströher“ iz Njemačke.

Pod u kuhinji, ostavi i hodniku se postavlja na cementnoj košuljici, a u kupatilu i WC-u na cementnom estrihu sa prethodno urađenom hidroizolacijom „Isomat SL 17“, proizvođača „Isomat” iz Grčke. Keramika u hodniku i kuhinji je I klase.

Pod u dnevnoj sobi, spavaćim sobama i degažmanu je višeslojni parket proizvođača Tarkett. I to u dnevnoj sobi Rumba Special Hrast Canyon, 1 strip dim. 1200x120x14mm, visoki sjaj; u spavaćim sobama i degažmanu Salsa Hrast Nordijski Bijeli specijal, 3 strip dim. 2272x192x14mm, visoki sjaj.
Podna kupatilska keramika je italijanskog proizvođača Marazzi iz serije Ragno.

U svim prostorijama predviđena je izrada podne zvučne izolacije tipa “Termo-silent” d=10mm sa dodatkom za samogasivost slovenačkog proizvođača “IZOTHERM”.

Unutrašnja obrada zidova i plafona u spavaćoj sobi, dnevnom boravku, hodniku i ostavi je malterisanje krečno-cementnim produžnim malterom, uz prethodno postavljanje pocinčanih metalnih vođica (pravih i ugaonih) proizvođača “Knauf” i gletovanje sa glet masom i bojenje kvalitetnim poludisperzivnim bojama. Zidovi i plafoni su u bijeloj boji, proizvođač JUB iz Slovenije.

Zidovi kuhinje na visini do 1.5 m se oblažu uvoznim keramičkim pločicama I klase proizvođača iz Španije i Italije.

U kupatilu i WC-u zid od poda do plafona se oblaže takođe uvoznom keramikom , proizvođača iz Španije i Italije.

U kupatilu, na zidovima oko kade radi se hidroizolacijom „Isomat SL 17“, grčkog proizvođača “Isomat” iz Grčke.

Zidovi u kuhinji na visini iznad 1.5 m se malterišu krečno-cementnim malterom, gletuju i boje poludisperzivnim bojama .

Zidna keramika u kupatilima i wc-ima je italijanskog proizvođača Gardenia iz serije Orchidea, dok je zidna keramika u kuhinji od španskog proizvođača Tau Ceramica.

Unutrašnja stolarija je vrhunskog kvaliteta i dizajna, proizvođača “Gorastil” iz Podgorice. Unutrašnja vrata su izradjena po modelu UV 011 konstrukcije kao ravna – bez falca, duplo šperovana chipboard Grena pločom d=4 mm, koja je presvučena H- Flachs finiš folijom, sa ispunom od papirnog saća 160 g/m2. Vrata su snabdevena svim potrebnim okovom (brava za ključ AGB, tri brodske šarke – cime, sa kvakama Fimet). Vrata su sertifikovana i imaju odgovarajući atest- izveštaj o ispitivanju.

Ulazna stanska vrata su sigurnosna, proizvođača „Metal System“ iz Grčke.

Vanjski otvori su od PVC-a (petokomorni profil) proizvođača profila „Rehau“ u bijeloj boji, ostakljena termopan staklom 4+12+4 mm. Ormarići za roletne su od PVC –a. Lamele roletni su od plastificiranog aluminijuma, punjene poliuretanom.

Sanitarna oprema i galanterija kupatila i WC-a su vrhunskog kvaliteta sa hromiranim sifonima i odlivima za tus kadu. Postavlja se ugradni vodokotlić.
Sanitarije su I klase,uvoz iz Španije, proizvođača “Roca” iz serije Gap.
Kupatilska galanterija je uvoz iz Italije, proizvođača „Geddy“ ili sl.

U garsonjerama, jednosobnim i dvosobnim stanovima predvidjen je jedan klima uredjaj u dnevnoj sobi, proizvođača „MIDEA“..U trosobnim stanovima predvidjen je jedan klima uredjaj u dnevnoj i jedan u spavaćoj sobi, proizvođača „MIDEA“.

EKSTERIJER

ENTERIJER

PRELISTAJTE KATALOG STANOVA

PREUZMI KATALOG

POSLOVNI PROSTORI

Ponuda i katalozi poslovnih prostora, biće objavljeni uskoro.

Za informacije pozovite 020/610 115.

ParkingGARAŽE

Podzemne garaže je moguće kupiti.

Za više informacija pozovite 020/610 115.